divider-goud-new

 Casteleijn Patisserie Specialiteiten bestaat sinds 1888 en bestaat dus al ruim 125 jaar! Het bedrijf is in die periode uitgegroeid van een bakkerij zonder klanten tot een bedrijf met een afzetgebied dat zich tot ver over de grenzen uitstrekt.

Grootvader D. Casteleijn begon in 1888 met een bakkerij in Bergambacht, de bakkerij en het woonhuis werden gebouwd, er ontbrak slechts nog één ding en dat waren de klanten. Dat was geen probleem, want hij ging de buurtbewoners af met de vraag of hij aan hen mocht leveren, en op die manier kwam er een bakkerij van de grond.

divider-goud-new

Het bedrijf ging in 1935 over van vader op zoon, zodat G. Casteleijn het bedrijf overnam. Hij breidde het uit door enkele kleine bakkerijen over te nemen.

divider-goud-new

Dit deed hij met oog op zijn opvolgers, zijn twee zoons D. en H.D. Casteleijn en hun zus J.L.H. Casteleijn. Zij namen daardoor in 1968 een zeer goed functionerend bedrijf over.

divider-goud-new

 

divider-goud-new

DOOR DE GROEI ZAG DE HUIDIGE LEIDING ZICH GENOODZAAKT OM IN 1970 EEN UITBREIDING TE REALISEREN

Dit voltrok zich door een bakkerij in Krimpen a/d IJssel te kopen die gericht was op de brood-branche. En ondertussen ging men in Bergambacht verder met het produceren van banket. Het bedrijf beschikte toen over twee verkoop- en twee productiepunten.

Door het leveren van kwaliteitsproducten  en een brede aanpak van de marktsegmenten bleek al spoedig dat ook deze accommodatie niet meer toereikend was. Als oplossing bouwde bakkerij Casteleijn een centraal productiepunt in de Stormpolder te Krimpen a/d IJssel. In 1978 konden ze over het pand beschikken. Toen beschikte bakkerij Casteleijn over twee verkooppunten en één centraal productiepunt.

divider-goud-new

In het jaar 1991 zette H.D. Casteleijn een eigen fabriek neer in Bergambacht mede geassisteerd door zijn zus J.L.H. Casteleijn. Casteleijn Patisserie Specialiteiten was geboren! De fabriek ging zich specialiseren in banket en stroopwafels. Deze stroopwafels en koeken worden niet alleen in Nederland maar ook in Europa en andere werelddelen verhandeld.

 

divider-goud-new

divider-goud-new

Heden ten dage staat de 4e generatie aan het roer. Van links naar rechts Jan Dirk Casteleijn, Gerda de Weert-Casteleijn, Wim Casteleijn en Arian de Weert.